Vuile grindtegels schoonmaken? De oplossing vind je hier!
04 oktober 2022 

Vuile grindtegels schoonmaken? De oplossing vind je hier!

Vuile grindtegels schoonmaken? Als je grindtegels er een beetje vies uit beginnen te zien, maak je dan geen zorgen – De Terraskoning heeft de oplossing voor je.

In deze blogpost bespreken we hoe je jouw grindtegels snel en gemakkelijk kunt schoonmaken. We geven ook enkele tips om ze er op hun best uit te laten zien. Lees dus snel verder voor meer informatie!

Grindtegels schoonmaken is niet altijd even makkelijk

Grindtegels schoonmaken is niet een alledaags klusje. Dit kan behoorlijk lastig zijn omdat de tegels reliëf bevatten waardoor ze gevoelig zijn voor vuil. Er gaat namelijk allerlei vuil en groene aanslag tussen zitten.

Nu is het natuurlijk wel gewenst dat de grindtegels er netjes uitzien. Hoe je de tegels schoonmaakt, vertellen we je in dus in deze blog.


Witte grindtegels schoonmaken & zwarte grindtegels schoonmaken

Witte grindtegels schoonmaken en zwarte grindtegels schoonmaken gaat niet hetzelfde in zijn werk. De voornaamste reden hiervoor is dat de kleur van de tegels bepaalt hoe goed je vuil kunt zien zitten. Het schoonmaken van witte grindtegels is dan ook gemakkelijker omdat je het vuil ziet zitten.

Zie je na het schoonmaken geen vuil meer? Dan zijn de tegels ook echt schoon. Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je het altijd ziet wanneer de tegels ook maar een beetje vies zijn. Daarentegen is het schoonmaken van zwarte grindtegels lastiger omdat je vuil niet altijd ziet zitten.

Veel gemaakte fouten bij het reinigen van grindtegels

Een van de meest gemaakte fouten bij het schoonmaken van grindtegels is het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn namelijk zomaar goed te gebruiken voor de grindtegels. In tegenstelling wat je zou denken, is een hogedrukreiniger ook niet altijd de beste oplossing.

Grindtegels schoonmaken met (schoonmaak)azijn

Grindtegels schoonmaken met schoonmaakazijn? Dat kun je dus beter niet doen! Azijn is namelijk erg zuur en naarmate de tijd vordert en je schoonmaakazijn vaker gebruikt, kan het zijn dat de tegels worden weggevreten. Bovendien kan het vlekken veroorzaken.

Grindtegels schoonmaken met hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger lijkt ook een goede manier om je grindtegels schoon te maken. Echter is het tegendeel waar. Wanneer je dit wel doet, kunnen de tegels namelijk beschadigen.

De hoge kracht waarmee het water op de tegels wordt gespoten, kan als gevolg hebben dat de bovenste laag van de tegels poreus wordt. Dit zorgt op zijn beurt weer voor vlekken, die je vervolgens nooit meer weg krijgt.

Grindtegels schoonmaken met hogedrukreiniger? Doe het niet!

Grindtegels schoonmaken met chloor

Wil je chloor gaan gebruiken om je grindtegels te reinigen? Stop! Chloor is namelijk ook een veelgebruikt huishoudelijk schoonmaakmiddel, net als azijn, dat niet op grindtegels gebruikt kan worden. De chloor heeft een blekende werking op de tegels en kan zorgen dat deze verkleuren.

Grindtegels schoonmaken met Biotex

Biotex bevat net als chloor bleekmiddel. Je grindtegels schoonmaken met Biotex is dus ook geen goed idee. Je wilt natuurlijk niet dat je grindtegels verkleuren en worden gebleekt. Bovendien bevat Biotex een hoop chemicaliën en is het niet goed voor het milieu.

Gebruik ook geen zoutzuur, bleek, HG of andere middeltjes

Als bovenstaande middelen niet gebruikt mogen worden, kun je dan zoutzuur, bleek of HG schoonmaakmiddelen gebruiken? Ook dat raden we af als je je grindtegels zo lang mogelijk mooi wilt houden.

Als je je grindtegels wel gaat schoonmaken met zoutzuur, bleek of HG heeft dat dezelfde effecten als wanneer je eerdergenoemde middelen gebruikt. Je tegels worden poreus, krijgen vlekken en gaan uiteindelijk minder lang mee.

grindtegels schoonmaken met zoutzuur? Zeer slecht advies

Vuile grindtegels schoonmaken? Dit zijn onze tips

Hoe je vuile grindtegels dan wel schoonmaakt? Daar hebben we uiteraard tips voor! Als je zelf aan de slag gaat, gebruik dan groene zeep en een handborstel. Hieronder lichten we dit verder toe.

Wil je het zelf doen? Gebruik groene zeep en een handborstel

Als je je grindtegels zelf wilt schoonmaken, raden we je aan groene zeep te gebruiken. Groene zeep is een natuurlijk schoonmaakmiddel en is daarom minder agressief dan schoonmaakmiddelen als azijn of Biotex.

Grindtegels schoonmaken met groene zeep is overigens ook niet slecht voor het milieu. Je kunt de groene zeep in schrobben met een handborstel en vervolgens alles met emmer heet water wegspoelen.

Grindtegels schoonmaken zonder schrobben kan ook

Als je geen zin hebt om te schrobben, kun je je grindtegels ook schoonmaken zonder te schrobben. We praten dan niet over een schoonmaakmiddel welke een wonder verricht.

We spreken dan over het inschakelen van professionele terras reinigers. Zij zijn vaak ook gespecialiseerd in bestrating reinigen.

Grindtegels schoonmaken zonder schrobben? Laat het aan een professional over

Terras grindtegels schoonmaken via De Terraskoning

Als je geen zin hebt om je grindtegels zelf schoon te maken, of als het gewoon te veel werk is, kun je natuurlijk altijd De terraskoning inschakelen. Wij zijn gespecialiseerd in terras grindtegels schoonmaken. Wij bezitten over een unieke en doordachte terrastegel reiniger.

Zonder schadelijke reinigers of chemicaliën zorgen we dat jouw tegels weer schoon zijn als nooit tevoren. We gebruiken namelijk een speciale borsteltechniek die op een duurzame en ecologische manier jouw tegels reinigt.

Je kunt bij De Terraskoning terecht voor elke soort ondergrond. Denk aan o.a.:Oude of verweerde grindtegels zien er weer uit als nieuw!

Dus wil jij jouw verweerde of oude grindtegels schoonmaken? Laat het dan aan De Terraskoning over! Met onze 100% milieuvriendelijke schoonmaak methode zijn jouw tegels weer als nieuw.

Plan een gratis demo en ervaar met eigen ogen hoe schoon de tegels worden dankzij onze techniek.

Ik wil een gratis demonstratie

Over de schrijver
Marciano Simonis, oprichter en drijvende kracht achter De Terraskoning, heeft zich gepositioneerd als een autoriteit in terras- en oppervlaktereiniging. Met een diepgewortelde passie voor het verfraaien van buitenruimtes, heeft Marciano zich toegelegd op het bieden van gespecialiseerde reinigingsdiensten voor terrassen, vlonders, en een diversiteit aan tegelsoorten en bestratingen.De Terraskoning onderscheidt zich door het toepassen van een innovatieve borsteltechniek die niet alleen efficiënt maar ook ecologisch verantwoord is. Dit unieke proces garandeert een grondige verwijdering van groene aanslag en ander hardnekkig vuil, terwijl het tegelijkertijd de milieu-impact minimaliseert.Marciano's expertise en toewijding aan duurzame praktijken hebben De Terraskoning tot een toonaangevend bedrijf in de branche gemaakt. Zijn benadering weerspiegelt een perfecte balans tussen uitmuntende resultaten en ecologische verantwoordelijkheid, waarmee hij niet alleen oppervlakken transformeert maar ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
Reactie plaatsen

Wilt u een vrijblijvende offerte en/of demonstratie op locatie?