Vlekken op betontegels verwijderen: de oplossing
15 februari 2022 

Vlekken op betontegels verwijderen: de oplossing

Vlekken op betontegels verwijderen is vaak een lastig karwei. In dit blog nemen je mee in het proces hoe vlekken op betontegels ontstaan en wat je er tegen kunt doen.

Vlekken op betontegels: welke soorten heb je allemaal

Vlekken op betontegels heb je in verschillende vormen en maten. Het kan zijn dat de vlekken zijn ontstaan doordat je bijvoorbeeld zelf iets hebt laten vallen (zoals bijvoorbeeld verf). Maar in veel gevallen ontstaan de vlekken vanzelf, omdat de tegels niet goed worden onderhouden.

De kans is groot dat de vlekken op betontegels groen of wit zijn. Andere veel gehoorde vlekken zijn looizuur vlekken, olie vlekken, zwarte vlekken en zandvlekken. We bespreken ze hieronder allemaal.

Vlekken op betontegels verwijderen
 Vlekken op betontegels verwijderen? De Terraskoning staat voor je klaar

Groene vlekken op betontegels

De groene vlekken noemen we groene aanslag. Deze vlekken ontstaan vaak na een zachte en vooral natte winter. Naast dat het er niet uit ziet, is het vaak ook nog eens gevaarlijk vanwege de gladheid. Om gevaarlijke situaties te voorkomen kun je beter

Lees ook eens het blog: 'groene aanslag verwijderen'  voor praktische tips om groene aanslag te voorkomen en te (laten) verwijderen.

Groene vlekken op betontegels

Witte vlekken op terrastegels of betontegels

Witte vlekken op terrastegels of betontegels zijn bijna altijd schimmels. De bekendste schimmel die je kunt vinden op betontegels zijn korstmossen. Op eenvoudige manier bijten deze schimmels zich vast op de betontegels. Korstmossen verwijderen is helaas niet zo makkelijk.

Mochten de witte vlekken geen schimmels zijn, dan is de kans groot dat het kalkuitbloei is. Dit is een scheikundige reactie van water en cement bij betonnen tegels. Een voordeel van kalkuitbloei is dat het probleem zichzelf vaak oplost.

Witte vlekken op tegels verwijderen kun je door een specialist laten uitvoeren. De Terraskoning is ervaren in het verwijderen van korstmossen op betontegels.

Witte vlekken op terrastegels

Bruine vlekken op terrastegels (zandvlekken betontegels)

Bruine vlekken op terrastegels zoals beton worden in bijna alle gevallen veroorzaakt door zand. Dit komt door de organische vervuiling, leem en/of schelpen wat in het zand is verwerkt. Wanneer je de tuin niet goed onderhoud zullen vlekken ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn.

Looizuur vlekken verwijderen tegels? Lees dit dan snel

Een andere bruine vlek die je kunt tegenkomen op je betonnen tegels zijn looizuur vlekken. Er bestaat jammergenoeg geen middeltje die helpt om looizuur vlekken te verwijderen zonder dat de tegels worden (onherstelbaar) beschadigd.

Gelukkig is er de natuur die wel raad mee weet. Door de betontegels goed te onderhouden (met een handborstel, water en eventueel een klein beetje groene zeep) in combinatie met de verschillende weersinvloeden zullen de looizuur vlekken na verloop van tijd verdwijnen. Het Nederlandse klimaat helpt hier enorm bij.

Zwarte vlekken op tegels verwijderen (en hoe ontstaan ze)

Zwarte vlekken op tegels verwijderen kun je beter laten doen door een specialist. Vaak komt de zwarte aanslag door mos of andere groene aanslag welke zich nestelen op (beton)tegels.  De zwarte vlekken blijven bij het verwijderen van de groene aanslag achter op de tegels.

Door goed te schrobben met een handborstel in combinatie met water kun je deze verwijderen. Maar vaak zijn er zoveel vlekken dat een terras schoonmaken met een handborstel geen doen is. De Terraskoning heeft daarvoor een oplossing: een unieke borsteltechniek welke de betontegels er weer als nieuw uit laat zien.

Zwarte vlekken op tegels verwijderen

Vlekken op betontegels verwijderen? De oplossing

Vlekken op klinkers verwijderen / vlekken uit steen verwijderen laat je doen door De Terraskoning. De unieke borsteltechniek verwijderd alle vlekken die zich nestelen op betontegels.

En dat op een duurzame manier: er worden geen chemische reinigingsmiddelen o.i.d. gebruikt, enkel alleen water! Bekijk de video hieronder hoe wij te werk gaan.Over de schrijver
Marciano Simonis, oprichter en drijvende kracht achter De Terraskoning, heeft zich gepositioneerd als een autoriteit in terras- en oppervlaktereiniging. Met een diepgewortelde passie voor het verfraaien van buitenruimtes, heeft Marciano zich toegelegd op het bieden van gespecialiseerde reinigingsdiensten voor terrassen, vlonders, en een diversiteit aan tegelsoorten en bestratingen.De Terraskoning onderscheidt zich door het toepassen van een innovatieve borsteltechniek die niet alleen efficiënt maar ook ecologisch verantwoord is. Dit unieke proces garandeert een grondige verwijdering van groene aanslag en ander hardnekkig vuil, terwijl het tegelijkertijd de milieu-impact minimaliseert.Marciano's expertise en toewijding aan duurzame praktijken hebben De Terraskoning tot een toonaangevend bedrijf in de branche gemaakt. Zijn benadering weerspiegelt een perfecte balans tussen uitmuntende resultaten en ecologische verantwoordelijkheid, waarmee hij niet alleen oppervlakken transformeert maar ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
Reactie plaatsen

Wilt u een vrijblijvende offerte en/of demonstratie op locatie?