Tuin en park machines: onze unieke borstelmachine uitgelicht
10 juni 2022 

Tuin en park machines: onze unieke borstelmachine uitgelicht

"Welke tuin en park machines gebruiken jullie wanneer jullie een terras reinigen?" Is een vraag die we heel vaak krijgen. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en leggen we uit waarvoor we voor deze park en tuinmachines kiezen. 

Tuin en park machines? We gebruiken er maar één!

Terrassen en bestrating reinigen doen we door gebruik te maken van één unieke machine. Want waarom zou je met verschillende machines werken, als je een machine hebt van de aller beste kwaliteit? En nee,  we hebben het hier over een (schadelijke) hogedruk reiniger en we maken al helemaal geen gebruik van chemicaliën. Maar over de unieke borstelmachine van De Terraskoning. 

Het is een doordachte machine met een unieke borstelmethode. De rotatie van de borsteltechniek in combinatie met enkel water zal voor een schone en als nieuw uitziende ondergrond zorgen. 

Tuin en park machines

Deze tuin en park machine kun je vergelijken met een extreem grote tandenborstel

De borstelmachine en de techniek daarvan kun je vergelijken met een overdreven grote elektrische tandenborstel. De borstelharen onder de machine zullen door de rotatie alle groene aanslag, mossen en korstmossen verwijderen welke er op de ondergrond van een tuin of park liggen. 

Door de vele rotaties per seconde zullen al deze vervuilingen worden los geborsteld zonder schade aan te brengen aan de ondergrond. De los geborstelde pollutie verwijderen wij op een professionele manier enkel door het gebruik van water. 

Na het toepassen van deze borstelmethode is de ondergrond van een tuin en/of park weer in ere herstelt. De originele kleuren zullen weer zichtbaar zijn. De video hieronder laat zien hoe de machine werkt.


Meer voordelen van onze tuin en park machine

Na het lezen van de vorige hoofdstukken kun je de conclusie trekken dat we geen gebruik maken van tuin en park machines, maar dat we maar één (super goede!) machine gebruiken om terrassen, vlonders en bestrating te reinigen. 

Hieronder hebben we nog een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

Deze 'tuin en park techniek' is 100 procent milieuvriendelijk

Een van de grootste voordelen van onze tuin en park techniek is dat het voor de volle 100 procent milieuvriendelijk is. 

Zo worden er geen chemicaliën of andere stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor de mens en de natuur.

tuin en park techniek

Veel effectiever dan het schrobben met een handborstel

Het 'boenen' van ondergronden met een handborstel en een emmer warm water is een milieuvriendelijke keuze. Echter is het natuurlijk niet te doen als je een grote tuin of zelfs een heel park moet reinigen. Dit is en veel te arbeidsintensief en kost enorm veel tijd. 

De borstelmachine van De Terraskoning is de oplossing om de ondergronden van grote tuinen en parken te reinigen. 

Geen porositeit en/of verzakkingen 

Een hogedrukreiniger wordt heel vaak gebruikt om straatwerk schoon te maken. Maar eigenlijk is dit heel slecht voor de stenen. Het grootste nadeel van een hogedrukspuit is dat de druk zo hoog is dat bepaalde steensoorten poreus raken. Het gevolg hiervan is dat de ondergrond sneller vuil wordt. 

Daarbij gebeurd het vaak dat voegen worden leeggespoten door de hoge druk, waardoor de kans op verzakkingen aanzienlijk zijn. En dan hebben we het niet eens over het enorm veel (drink)water wat hiermee gepaard gaat. 

De borsteltechniek van De Terraskoning garandeert geen porositeit en/of verzakkingen. 

Ondergronden in tuin of park laten reinigen door De Terraskoning

Heb je vragen over deze borstelmachine of wil je De Terraskoning inschakelen voor het reinigen van je tuin of park? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Over de schrijver
Marciano Simonis, oprichter en drijvende kracht achter De Terraskoning, heeft zich gepositioneerd als een autoriteit in terras- en oppervlaktereiniging. Met een diepgewortelde passie voor het verfraaien van buitenruimtes, heeft Marciano zich toegelegd op het bieden van gespecialiseerde reinigingsdiensten voor terrassen, vlonders, en een diversiteit aan tegelsoorten en bestratingen. De Terraskoning onderscheidt zich door het toepassen van een innovatieve borsteltechniek die niet alleen efficiënt maar ook ecologisch verantwoord is. Dit unieke proces garandeert een grondige verwijdering van groene aanslag en ander hardnekkig vuil, terwijl het tegelijkertijd de milieu-impact minimaliseert. Marciano's expertise en toewijding aan duurzame praktijken hebben De Terraskoning tot een toonaangevend bedrijf in de branche gemaakt. Zijn benadering weerspiegelt een perfecte balans tussen uitmuntende resultaten en ecologische verantwoordelijkheid, waarmee hij niet alleen oppervlakken transformeert maar ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
Reactie plaatsen

Wilt u een vrijblijvende offerte en/of demonstratie op locatie?