Een terrasreiniging laat de waarde van een huis stijgen [Huis verkopen tips]
06 mei 2022 

Een terrasreiniging laat de waarde van een huis stijgen [Huis verkopen tips]

Van plan om je huis te verkopen? Je zult het niet verwachten, maar één van de beste 'huis verkopen tips' is een terrasreiniging!  Dit en meer lees je in dit blog.

Een terrasreiniging geeft binnen no-time een nieuwe look aan je tuin!

Of je nu een oprit, terras of vlonder hebt, het is belangrijk dat je voor een bezichtiging ervoor zorgt dat je de tuin in orde maakt. Dit begint natuurlijk met een grondige reiniging van je terras. Dit doe je door de tuintegels of bijvoorbeeld houten vlonder enorm goed schoon te maken.

Een nieuw uitziend terras zorgt er voor dat de verkoopfoto's er veel mooier uit zien en dat de waarde van het huis stijgt.

Wanneer je beschikt over een tuinset is het handig om deze ook goed schoon te maken. Leg er daarna leuke kussens op en voorzie de tuin van een paar nieuwe planten in de pot (deze kun je eventueel met de verhuizing gewoon meenemen).

Heb je (ook) een voortuin? Dit is je visitekaartje! Een potentiële koper ziet dit namelijk als eerste. Zorg er dus altijd voor dat deze er ook netjes uitziet.

terrasreiniging voor en na

Wanneer terras schoonmaken als je van plan bent om je huis te verkopen?

Natuurlijk voordat de fotograaf langs komt om verkoopfoto's te maken! Dit alles heeft ook met afstemming te maken.

Stel jezelf altijd de volgende vragen:

  • Hoelang denk je nodig te hebben om je tuin helemaal op orde te krijgen?
    Hou hier rekening mee en ga op tijd aan de slag.
  • Laat je een specialist langskomen om je terrastegels te laten reinigen?
    Zo ja, zorg ervoor dat deze zijn werkzaamheden klaar heeft net (een dag of paar dagen) voor dat de foto's worden gemaakt. Hoe korter de periode ervoor, hoe beter!
  • Is de weervoorspelling goed op het moment dat de fotograaf wilt komen?
    Licht verkoopt! Laat je huis en terras altijd fotograferen wanneer de zon schijnt. Dan ziet de tuin en het huis er op zijn mooist uit! Het maakt niet uit of het nu winter, herfst, lente of zomer is: de zon kan altijd schijnen!

Terras laten reinigen door een specialist is een slimme keuze

Wanneer je je terras laat reinigen door een specialist, dan weet je zeker dat je terras er weer heel mooi uit ziet en dat dit op een milieuvriendelijke manier en zonder beschadigingen wordt gedaan.  Bovendien halen deze specialisten direct het vuil, onkruid en mossen uit de voegen weg, waardoor de tuin er nog beter uitziet!

De Terraskoning is een terrasreiniging bedrijf (lees: specialist). Het unieke van onze reinigingsmethode is de borsteltechniek. Deze terras reinigingsmachine heeft een techniek kun je het best vergelijken met een enorm grote elektrische tandenborstel. De borstelharen zullen door de rotatie al het vuil los borstelen van de ondergrond. Daarna verwijderen we het vuil vakkundig door enkel water te gebruiken. Zie de video hieronder hoe wij te werk gaan.

Zelf een terrasreiniging doen? Dat kan natuurlijk ook

Maar doe dit altijd op een milieuvriendelijke manier! Ga dus niet zelf je terras reinigen met azijn of chloor. Hierdoor heb je kans dat er witte vlekken op je terras of vlonder ontstaan, waardoor je tuin er minder fraai uit gaat zien.

Terras reinigen met groene zeep

Ons advies is om met een handborstel en een emmer warm water met een klein beetje groene zeep het vuil te verwijderen. Dit werkt het beste en is tevens de milieuvriendelijkste manier. Het nadeel hiervan is wel dat het enorm veel arbeid en tijd kost.

Meer tips huis verkopen

Hieronder hebben we nog een aantal tips voor je op een rij gezet die de waarde van je huis vergroten.

Geef de muren een witte kleur

Jij kan een donkerblauwe muur erg leuk vinden, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat andere mensen dat ook leuk vinden! Je vergroot de kans op verkopen door muren wit te schilderen. Dit kost je bijna niets en levert direct meer resultaat op. Bovendien gaat je huis er ook nog ruimtelijker uit zien!

Geef de muren een witte kleur - Huis verkopen tips

'Show' je opbergruimte!

Opbergmogelijkheden is een factor waar veel mensen naar kijken bij het kopen van een nieuw huis. Breng dus goed in beeld hoeveel opbergruimte je huist hebt. Dat doe je bijvoorbeeld door de kastinhoud leeg te ruimen en tijdelijk even ergens anders op te slaan.

Installeer een waterontharder

Een ander waardevol advies is het installeren van een waterontharder. Zacht water voorkomt kalkaanslag, wat niet alleen de levensduur van je apparaten verlengt, maar ook je sanitair en kranen een schone en glanzende uitstraling geeft. Dit kan een belangrijke factor zijn voor potentiële kopers die waarde hechten aan onderhoudsvriendelijkheid en esthetiek.

En zorg voor een lichte ruimte!

We hebben het al eerder laten vallen: licht verkoopt. Laat je huis dus altijd fotograferen wanneer de zon schijnt. Op dat moment ziet de tuin en het huis er prachtig uit. Dat betekent dus ook dat je de gordijnen zover mogelijk open trekt, je de vensterbanken leeghaalt en zoveel mogelijk lampen aan zet!

Wij hopen je met de tips te hebben geholpen. Ben je van plan om je de terras te laten reinigen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis demonstratie aan.

Over de schrijver
Marciano Simonis, oprichter en drijvende kracht achter De Terraskoning, heeft zich gepositioneerd als een autoriteit in terras- en oppervlaktereiniging. Met een diepgewortelde passie voor het verfraaien van buitenruimtes, heeft Marciano zich toegelegd op het bieden van gespecialiseerde reinigingsdiensten voor terrassen, vlonders, en een diversiteit aan tegelsoorten en bestratingen.De Terraskoning onderscheidt zich door het toepassen van een innovatieve borsteltechniek die niet alleen efficiënt maar ook ecologisch verantwoord is. Dit unieke proces garandeert een grondige verwijdering van groene aanslag en ander hardnekkig vuil, terwijl het tegelijkertijd de milieu-impact minimaliseert.Marciano's expertise en toewijding aan duurzame praktijken hebben De Terraskoning tot een toonaangevend bedrijf in de branche gemaakt. Zijn benadering weerspiegelt een perfecte balans tussen uitmuntende resultaten en ecologische verantwoordelijkheid, waarmee hij niet alleen oppervlakken transformeert maar ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
Reactie plaatsen

Wilt u een vrijblijvende offerte en/of demonstratie op locatie?